Google maakt de meta descriptions weer korter

Een meta description is het stukje tekst dat wordt getoond onder de URL bij een organisch zoekresultaat. Het geeft een samenvatting van de tekst of de pagina die achter de URL zit. De bedoeling is dat je door deze tekst getriggerd wordt om op de URL te klikken.

   

Google maakt metadescriptions weer korter

Lange of korte meta descriptions? 

Eind 2017 kondigde Google aan dat de meta descriptions langer gemaakt moesten worden. De meta descriptions bestonden voorheen uit ongeveer 160 tekens. Na de aankondiging van Google werden de meta descriptions verlengt naar ongeveer 320 tekens. De marketeers waren blij want dit gaf hen meer speelruimte om uit te leggen waar de pagina over gaat. Daarnaast gaf het de lezer ook meer informatie waardoor er beter gefilterd kon worden welke pagina’s relevant waren voor de zoekopdrachten. Inmiddels is het over met de pret en heeft Google in mei de meta descriptions weer ingekort. De beschrijvingen zijn nog wel langer dan vóór de aankondiging in 2017.

Meta descriptions inkorten

Google maakt metadescriptiosn weer korter

Wat zijn de gevolgen van het korter maken van de meta descriptions? 

  • Eind december zijn marketeers druk bezig geweest met het langer maken van deze omschrijvingen. Nu de regel is teruggedraaid moeten de beschrijvingen weer worden ingekort. Mocht hier geen tijd voor zijn dan kan je het natuurlijk ook zo laten staan. Google kort dan zelf het bericht in. Dit betekent wel dat een verhaal in het midden wordt afgebroken. Dit wil je natuurlijk liever niet.
  • De lezer kan minder goed inschatten of de informatie waar hij naar op zoek is ook daadwerkelijk op die pagina staat. De lezer moet namelijk met minder tekens beslissen of het de informatie weergeeft waar ze naar op zoek zijn.
  • Google geeft aan niet te veel tijd te stoppen in het veranderen van de meta descriptions. Ze adviseren om in de titels goed samen te vatten waar de pagina over gaat. De lezer kan op deze manier toch met één oogopslag zien waar de pagina over gaat.

 

Ik wil graag hulp bij het inkorten van de meta descriptions 

Dat kan! De marketeers van MarketingKarwei helpen je graag bij het inkorten van de meta descriptions. We maken er een sport van om meer omzet te halen uit de vindbaarheid van jouw website. Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak.

 

meta descriptions inkorten