apps content

5 APPS OM VANUIT HUIS CONTENT TE CREËREN

5 min
16-4-2020
Daphne

 

Zoals veel Nederlanders, werken wij bij MarketingKarwei momenteel ook vanuit huis. Zo hebben wij het geluk dat we programma’s als Photoshop en InDesign nog steeds kunnen gebruiken. Toch zullen er genoeg werkenden zijn die op dit moment geen toegang hebben tot zulke design programma’s. Daarom delen wij vandaag 5 apps waarmee je vanuit huis, op je telefoon of tablet, content mee kunt creëren!

1. Over: Graphic Design Maker  – Over, Inc.

We beginnen met de app Over. Over biedt veel verschillende templates aan om content mee te maken. In dat opzicht is het soortgelijk aan Canva. Deze templates zijn geschikt voor onder andere Instagram posts en stories, Facebook berichten, Pinterest, etc. Templates zijn er voor quotes, flyers/posters, promoties, video’s en ga zo maar door. Een deel van de templates is gratis beschikbaar, maar er is ook een flink aantal dat alleen beschikbaar is in de pro versie.

Deze app om content te creëren zelf is gratis te downloaden in de App Store maar heeft dus in-app aankopen. Dit bestaat uit de optie om een pro abonnement aan te schaffen, dat je ook 7 dagen gratis kan uitproberen. De kosten voor dit abonnement zijn 11,99 per maand of 79,99 per jaar. Het is mogelijk om teamleden aan 1 abonnement toe te voegen, tot en met 30 leden. Erg geschikt voor bedrijven dus!

In Projects kun je deze templates gebruiken, maar je kan ook direct een foto of achtergrond uploaden. De app geeft, zelfs in de gratis versie, aardig wat mogelijkheden als het aankomt tot tekst en fotobewerking. Zo zijn er verschillende lettertypes beschikbaar, maar ook filters om te gebruiken. Als je graphics wilt invoegen, zijn de meeste alleen beschikbaar in de pro versie. Voor vormen geldt dat ze alleen in de betaalde versie toe te voegen zijn. Als je dit nodig hebt, is het makkelijker om met Canva aan de slag te gaan. Al met al is Over een goede app op content mee te maken vanuit huis. Denk er bijvoorbeeld aan om templates met dezelfde basis te gebruiken. Zo kan je op Instagram Stories en Facebook jouw producten of diensten aan prijzen door in Over verschillende foto’s te uploaden en de productnaam erbij te vermelden. Dit kan ook erg geschikt zijn voor Facebook carrousel posts!

Over is beschikbaar in zowel de Apple App Store als Google Play. Een desktop versie is in ontwikkeling.

2. Picsart foto en video editor  – Picsart, Inc.

PicsArt is een app voor beeldbewerking, het maken van collages, en tekenen. De app is gratis te downloaden, zowel voor iOS als voor Android. Om de app te gebruiken moet je een account aanmaken, waarmee jij je ook bij de PicsArt community kunt aansluiten. De app heeft veel gratis features, maar er is ook een PicsArt Gold abonnement waardoor er meer functies beschikbaar worden. Dit kost per maand €4,99 of €35,99 voor een jaar. De eerste 3 dagen zijn gratis. Er bestaat ook een webversie van PicsArt, genaamd PicsArt Web Tools. Deze editor is gratis en geeft heel wat opties en filters. Dit kan allemaal in een handomdraai worden ingezet.

PicsArt beschikt over veel verschillende tools. Zo is het bewerken van foto’s mogelijk, zijn er collages, memes en stickers mee te maken, maar beschikt het ook over functies als een background editor en double exposure fotografie. Zo kun je de achtergrond van een foto weghalen en transparant maken, of foto’s over elkaar heen leggen voor een apart effect. Daarnaast kun je door foto’s uit te snijden weer stickers maken die je bijvoorbeeld op je Instagram Stories weer kunt gebruiken. Een diverse content-creating app!

PicsArt is beschikbaar voor iOS en Android. Ook is er een desktop versie.

Ben jij op zoek naar meer dan alleen fotobewerking en ga je liever niet zelf aan de slag?

3. Adobe Photoshop Fix  – Adobe Inc.

Photoshop Fix is eigenlijk de broekzak versie van de normale Photoshop op je computer. Om de app te gebruiken moet je je registreren of aanmelden met je Adobe account, maar dit is gratis. Als je inlogt met je bestaande Adobe account wordt er een automatische back up ingeschakeld via je Creative Cloud. Zo is het ook mogelijk om iets van je telefoon naar je computer te sturen indien je daar Photoshop op hebt staan.

De app werkt net even iets anders dan de desktop versie, maar heeft in essentie veel van dezelfde functies. Een foto bewerken voor de helderheid, contrast of warmte is geen probleem en ook Photoshop Fix heeft een kloonstempel en een snel retoucheerpenseel. Ook met grote bestanden heeft de app geen problemen. Met alle beschikbare tools kan jij je foto net naar het volgende niveau brengen voordat je deze online zet! Misschien moet je nu wel productfoto’s maken met je telefoon terwijl je thuiszit. Met Photoshop Fix kan je ervoor zorgen dat de achtergrond vlekkeloos is en dat kleine stukje schaduw verdwenen is!

Adobe Photoshop Fix is beschikbaar in zowel de Apple App Store als Google Play.

4. Unfold – Story Templates – Unfold Creative

Unfold is een app waarmee je Instagram Stories een aantrekkelijk uiterlijk kunt geven door middel van templates, filters, effecten, Giphy stickers en verschillende lettertypes. De app bestaat uit verschillende ‘packs’ waar meerdere templates in staan. Het CS1 pack, het Home pack en het Nine pack zijn gratis te downloaden, het Art pack is te verkrijgen door Unfold te volgen op Instagram. De andere templates zijn gratis beschikbaar bij het Unfold+ abonnement, maar een groot deel is ook apart te koop. Het Unfold+ abonnement kost €2,99 per maand of €21,49 per jaar, waarbij je toegang krijgt tot meer dan 100 Instagram Story templates en lettertypes.

Unfold werkt redelijk simpel. Je maakt een story project aan en kiest hier een template waarin je je gekozen foto’s of video’s plaatst en eventuele tekst toevoegt. Je kunt per story project meerdere stories toevoegen, als je bijvoorbeeld een reeks aan stories wilt plaatsen waar enige overloop in zit. Als je klaar bent met het bewerken, kun je je stories vanuit de app downloaden en deze content plaatsen op jouw Instagram profiel!

Unfold – Story Templates is beschikbaar voor iOS en Android.

5. A color story – A color story LLC

A Color Story is een app die je de mogelijkheid geeft foto’s te tinten, te filteren, effecten toe te voegen of te bewerken. De app bestaat eigenlijk uit een groot scala aan presets waarmee je je foto kunt bewerken. Er zijn verschillende filter packs die ook op elkaar te stapelen zijn om jouw unieke filter te creëren. Vier van deze packs zijn gratis, de rest is gratis te gebruiken bij een ACS+ abonnement. Dit abonnement is beschikbaar voor €5,49 per maand of €26,49 voor een jaar. Onder dit abonnement vallen ook de meeste beschikbare effecten.

De app heeft daarnaast nog wat basis fotobewerkingsfuncties die veel lijken op de functies van Lightroom, een programma waar onze creatieve marketeers vaak mee werken. Het gaat hier om functies zoals contrast, helderheid, saturatie, temperatuur, etc. Ook een deel van deze functies vallen onder het abonnement, maar de meeste zijn gratis te gebruiken. Als je een foto bewerkt hebt bestaat er ook de mogelijkheid om jouw bewerkingen op te slaan als jouw eigen custom preset. Zo kan je deze later weer gebruiken voor andere foto’s. Super handig als je dezelfde sfeer wilt doorvoeren op jouw feed!

A Color Story is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play.

Hopelijk hebben deze tips jou wat geholpen om met behulp van apps content te creëren. Heb je echter nog hulp nodig met het creëren van content of wil je liever dat wij jouw social media managen? Dat kan natuurlijk ook!