Amazon marketing

STIJGEN IN DE RANKINGS VAN AMAZON

Amazon is de grootste online retailer ter wereld en maakte afgelopen jaar ook haar intrede in Nederland. Als bedrijf kun je daardoor producten verkopen aan een miljoenen publiek in Europa. Maar wat als je al een verkoopaccount hebt aangemaakt en de bestellingen blijven uit? Dan is Amazon marketing een oplossing. Je zult begrijpen dat de concurrentie hoog is op Amazon. Je kunt Amazon zien als een grote zoekmachine en om te stijgen in rankings kun je Amazon marketing inzetten. MarketingKarwei helpt je daarbij. Samen kijken we naar jou huidige Amazon account en besluiten we welke Amazon marketing voor jou interessant is. Ook kunnen wij helpen met marketing op andere platforms, zoals Bol.com marketing.

Wat moet je weten over Amazon marketing?

Wanneer je start met Amazon marketing is het goed om vooraf te weten dat Amazon de regels bepaalt. Wanneer je deze overtreedt, worden je account en producten inactief gezet. Om dit te voorkomen is het natuurlijk handig als je weet wélke regels Amazon hanteert. MarketingKarwei helpt je daarbij. Wanneer je voldoet aan de regels gaat de focus naar productoptimalisatie en afbeelding optimalisatie. Denk daarbij aan een aantrekkelijke titel waarin de belangrijkste zoekwoorden zijn verwerkt. Zorg dat de product omschrijving helder is en gebruik informatieve opsommingen. Voor Amazon is vooral de hoofdafbeelding belangrijk. Is deze duidelijk en laat deze de juiste specificaties zien? Vervolgens kun je jouw producten gaan sponsoren zodat deze snel stijgen in de rankings.

"MarketingKarwei werkt 1 dag per week bij ons op kantoor. Dat werkt perfect!"

Projecten

Amazon marketing: wie helpt ons?

MarketingKarwei is gevestigd in Nijmegen, maar werkt voor klanten in heel Nederland. Wij werken bij klanten op kantoor zodat we een bedrijf en het team écht goed leren kennen. Je bepaalt zelf hoeveel uur je ons inzet voor Amazon marketing. We kunnen je helpen bij het opzetten van een strategie voor de verkoop van producten op Amazon, maar kunnen je ook helpen bij een concurrentieanalyse. Jij bepaalt waarbij we je kunnen helpen! Alvast kennis maken met ons team? Klik dan hieronder.

Amazon marketing team

Whitepaper: Amazon in Nederland

Download hier het Amazon Whitepaper en lees meer over de kansen en uitdagingen die Amazon bedrijven in Nederland biedt. Heb jij na het lezen van het whitepaper nog vragen of hulp nodig bij het opzetten van jouw Amazon account of shop? Neem dan contact met ons op.

Alles over Amazon

omnichannel strategie
3 min | 
23 jun 2022

Waarom een omnichannel strategie steeds belangrijker wordt voor groothandels

Een omnichannel strategie is voor groothandels tegenwoordig onmisbaar. Waarom en waar je op moet letten leggen wij je graag uit in deze blog.

meer grip op verkoopkansen
2 min | 
3 dec 2020

Meer grip op verkoopkansen voor groothandels, zonder dat dat veel tijd kost.

Inzicht in het salesproces en alle verkoopkansen zijn van groot belang voor ieder bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je hier inzicht in blijft houden?

verkopen via amazon
3 min | 
13 jul 2020

Jouw wederverkopers verkopen via Amazon voor stuntprijzen. Wat zijn de gevolgen en wat kun je hieraan doen?

Amazon, de grootste e-commerce speler ter wereld, kwam in maart 2020 naar Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?