Conversie marketing

BEZOEKERS HELPEN MET HET DOEN VAN DE JUISTE AANKOOP

Conversie en marketing gaan hand in hand. Met marketing wil je ervoor zorgen dat mensen overgaan tot een conversie op jouw website of webshop. Met conversie marketing pas je verschillende trucs toe die hiervoor moeten gaan zorgen. Maar, waar begin je mee en hoe kom je erachter wat wel werkt en wat niet? Daar helpen wij je graag bij. Conversie marketing is onderdeel van ons dienstenpakket en valt onder website maken en optimaliseren. Maar ook de juiste inzet van vindbaarheide-mail en social media dragen bij aan het creëren van een hogere conversieratio. Tijdens het optimaliseren van jouw website is het super belangrijk om te meten wat er wordt omgezet aan verkopen én waar dat vandaan komt. Bij onze dienst website optimalisatie leggen we je graag uit hoe we dit doen.

Conversie marketing: wat houdt het in?

Elke website heeft een andere uitleg als het gaat om het behalen van een conversie. Zo is bij een webshop een conversie behaald als iemand een aankoop doet. Bij een autodealer is een conversie behaald als iemand een afspraak inplant of contact opneemt. Bij een informatieve website is het downloaden van een informatiedocument/brochure een conversie. De eerste stap is dus het bepalen van wat een conversie is op jouw website. Pas dan kun je gaan kijken hoe je ervoor wil gaan zorgen dat bezoekers die conversie daadwerkelijk gaan doen. Bij conversie marketing komt ook een stuk psychologie en beïnvloeding om de hoek kijken. Zo kunnen kleuren bezoekers vertrouwen geven en zorgen pijlen ervoor dat bezoekers (onbewust) de juiste kant op gestuurd worden.

Vervolgens gaan we kijken hoe we jouw website kunnen optimaliseren om het conversiepercentage te verhogen. Hier gebruiken wij een handige conversie optimalisatie checklist voor. Daarbij nemen we de technische kanten van je website door en zorgen dat we die verbeterpunten meteen doorvoeren. Als we alles hebben doorgevoerd is het super belangrijk om te meten of er daadwerkelijk conversies plaatsvinden. Door verschillende codes te installeren en meetprogramma’s te gebruiken, kunnen we goed kijken wat bezoekers doen. We gaan vervolgens aan de hand van die data bijsturen en uitbreiden. Hierdoor zorgen we ervoor dat we het aantal conversies verbeteren!

"MarketingKarwei werkt 1 dag per week bij ons op kantoor. Dat werkt perfect!"

Projecten

Onze conversie marketingspecialisten

Bij MarketingKarwei ben je aan het juiste adres als je geholpen wil worden met conversie marketing. We helpen meerdere klanten met het optimaliseren van hun website en conversie optimalisatie is hier een onderdeel van. We houden je graag op de hoogte van onze werkzaamheden. Dat doen we het liefst elke week bij jou op kantoor. Onze werkwijze is namelijk dat we het liefst een dag in de week onderdeel van jouw bedrijf worden. We worden op die manier echt onderdeel van het team en de lijnen zijn lekker kort waardoor we snel kunnen schakelen. Benieuwd naar de marketeers die je gaan helpen om het aantal conversies te verhogen?

Conversie marketing team

Bij +70 klanten werken we wekelijks aan groei

Wij kunnen zelf wel vertellen hoe wij werken… maar je vindt het waarschijnlijk veel waardevoller om dit van onze klanten te horen. Samen met hen maakten wij het verschil tussen ‘denken’ en ‘doen’. Nieuwsgierig hoe? 

Alles over website optimalisatie

10 psychologische principes
6 min | 
15 jul 2021

Landingspagina optimalisatie volgens 10 psychologische principes

Heb je op jouw website ook veel landingspagina’s? Bijvoorbeeld om op zoveel mogelijk zoekwoorden gevonden te worden of omdat je veel acties opzet?

mobiel vriendelijke website
4 min | 
16 jun 2021

Een mobiel vriendelijke website is leidend: hoe jij hierdoor een voorsprong kunt nemen op concurrenten

Er is geen ontkomen meer aan: het gebruik van mobiel neemt een steeds belangrijkere rol aan in onze dagelijkse samenleving.

Blog header GTM
3 min | 
17 jun 2020

Google Tag Manager: wat is het? Plus 5 redenen om het te gebruiken voor jouw bedrijf

Als ondernemer of marketeer wil je zo veel mogelijk uit je website of webshop halen. Je wilt dat bezoekers gemakkelijk door je website scrollen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?