conversie optimalisatie

Stuur bezoekers de juiste kant op

Heb je een fantastisch ingerichte website, maar blijven de aankopen of aanvragen uit? Dan is het een goed plan om in te zetten op conversie optimalisatie. Vaak wordt niet begrepen waarom deze aanvragen of aankopen uitblijven. Met als gevolg dat je de prijzen aanpast of gratis dingen gaat weggeven. Dat is erg zonde! Als aankopen uitblijven, komt dat 90% van de tijd doordat de bezoeker moeite moet doen om deze aankoop of aanvraag af te ronden. Met conversie optimalisatie help je je bezoeker met het afronden van die aankoop of aanvraag. Aan de hand van data én het toepassen van wat slimme trucs helpen wij bij het optimaliseren van jouw website.

Hoe pakken jullie conversie optimalisatie aan?

We beginnen bij je huidige website. Hier hebben we een conversie optimalisatie checklist voor ontworpen. Stapsgewijs lopen we door je site heen en kijken we onder andere naar de technische (achterkant) van je site en visuele zaken aan de voorkant van je website. Zo maken we een complete scan die inzicht geeft in waar de kansen liggen om het conversiepercentage te verhogen. Deze scan bespreken we met jou en de verbeterpunten voeren we vervolgens meteen door.

Bij conversie optimalisatie speelt ook vindbaarheid een grote rol. Je conversieratio is namelijk ook laag als niet de juiste bezoekers op je website komen. Ook dat nemen we mee als we voor je aan de slag gaan. We kijken naar de beste manieren om te zorgen dat de juiste bezoekers op je website komen. Een mix van gratis of betaalde vindbaarheid in combinatie met (onderdelen van) social media marketing, is vaak een goed startpunt. Hierin adviseren we je graag en denken we graag met je mee. De uitvoering hiervan nemen we ook graag op ons. Uiteraard houden we je wekelijks op de hoogte en zorgen we ervoor dat we zichtbare vooruitgang boeken.

"MarketingKarwei werkt 1 dag per week bij ons op kantoor. Dat werkt perfect!"

Projecten

Wie gaan mij helpen met conversie optimalisatie?

Het team van MarketingKarwei staat voor je klaar om te helpen. Onze marketeers zijn wekelijks bezig met conversie optimalisatie. Het voordeel is dat we voor veel diverse bedrijven en branches werken. Zo weten we hoe we het aantal conversies voor verschillende webshops én websites kunnen verhogen. Daarnaast werken we graag bij jou op kantoor. Hierdoor houden we de lijnen kort en leren we het bedrijf écht goed kennen. Je kunt alvast kennis maken met onze marketeers.

website-optimaliseren-team

Bij +70 klanten werken we wekelijks aan groei

Wij kunnen zelf wel vertellen hoe wij werken… maar je vindt het waarschijnlijk veel waardevoller om dit van onze klanten te horen. Samen met hen maakten wij het verschil tussen ‘denken’ en ‘doen’. Nieuwsgierig hoe? 

Alles over website optimalisatie

Blog conversie optimalisatie
7 min | 
29 mrt 2023

5 tips voor meer conversies op jouw website

Als ondernemer heb jij dan maar één vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn websitebezoekers meer acties verrichten op mijn website? Wij geven je 5 tips hierover.

User experience optimalisatie
7 min | 
9 feb 2023

User experience optimalisatie: hoe je van bezoekers klanten maakt

User Experience Optimalisatie is dé manier om te zorgen dat jouw websitebezoekers overgaan op het maken van conversies. Wij geven je 5 praktische tips.

10 psychologische principes
6 min | 
15 jul 2021

Landingspagina optimalisatie volgens 10 psychologische principes

Heb je op jouw website ook veel landingspagina’s? Bijvoorbeeld om op zoveel mogelijk zoekwoorden gevonden te worden of omdat je veel acties opzet?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?