Google mijn bedrijf

GOOGLE MIJN BEDRIJF: HOE BELANGRIJK IS DIT VOOR MIJN MARKETING?

4 min
4-5-2021
Suusje

Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarbij je je bedrijf zichtbaar kan maken door een bedrijfsvermelding aan te maken. Dit is het blok aan de rechterkant in Google waar je snel alle informatie over een bedrijf kunt vinden. Dit wordt steeds belangrijker nu de behoefte aan gecentraliseerde informatie groeit. Je hebt het misschien al wel eens meegemaakt. In een onbekende stad ben je op zoek naar een restaurant. Je wil dan graag zo volledig mogelijk geïnformeerd worden. Die informatie kun jij als bedrijf gebundeld laten zien via Google Mijn Bedrijf. Er zijn nog veel meer mogelijkheden (op het gebied van marketing) met Google Mijn Bedrijf. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

1. Lokaal gratis goed gevonden worden op de eerste pagina in Google

Wanneer je jouw Google Mijn Bedrijfspagina volledig invult, is de kans aanwezig dat je getoond wordt op de eerste pagina in Google wanneer mensen op zoek zijn naar een lokaal bedrijf.  Je wordt dan opvallend gepresenteerd, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Deze gratis weergave is natuurlijk zeer waardevol omdat je opvalt én zorgt voor serieuze concurrentie voor bedrijven die kiezen voor betaalde advertenties. Wie wil dat nou niet?

2. Alle praktische informatie voor de klant in één oogopslag

We benoemen het hierboven al eerder: de behoefte naar gecentraliseerde informatie groeit. Wanneer jij jouw Google Mijn Bedrijfspagina volledig invult, hoeven (potentiële) klanten niet meer eerst je website door te spitten op zoek naar de juiste informatie. Contact opnemen met jouw bedrijf wordt daardoor een stuk gemakkelijker. De informatie die je weergeeft kan (potentiële) klanten ook overtuigen om een aankoop te doen bij jou. Zijn de recensies die weergegeven worden goed? Dan is de kans groot dat een klant voor jou kiest. Daarbij geldt: hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder je overkomt. Het is ook mogelijk om een Google Mijn Bedrijf-beschrijving toe te voegen. Door zelf een beschrijving toe te voegen, kun je jouw doelgroep nog beter informeren over wat jou zo uniek maakt. Voor de beschrijving heb je maximaal 750 tekens. Wel goed om te weten is dat slechts 250 woorden getoond. Een kans waarvan wij denken dat je ‘m niet moet laten liggen.

3. Bedrijfsinformatie wordt zichtbaar in Google Maps resultaten

Wanneer je de gegevens voor Google Mijn Bedrijf volledig invult, word je weergeven in de Google Maps resultaten. Jouw bedrijf wordt dan getoond met een icoontje, foto, adres, telefoonnummer en de link van jouw website. Dit is opnieuw handig voor mensen die in de regio op zoek zijn naar een bepaald bedrijf. Denk eens terug aan het voorbeeld dat we eerder gaven over de zoektocht naar een goed restaurant. Het is dan belangrijk dat je weergeven wordt in de Google Maps resultaten. Jouw doelgroep kan je op die manier beter vinden dan concurrenten. Hoe vaak gebruik jij zelf Google Maps om een locatie van een restaurant, dichtstbijzijnde kapper of welk bedrijf dan ook op te zoeken? Elke week? Elke dag?

4. Plaats direct berichten met Google Posts

Met Google Posts kun je een bericht plaatsen onder Google Mijn Bedrijf. Het is een ideale plek om de laatste content, een belangrijke download of een bepaald product onder de aandacht te brengen. Organiseer je bijvoorbeeld een evenement? Zorg dat (potentiële) klanten via Google posts op de hoogte blijven. Belangrijk is om aan iedere Google Post een ‘call to action’ toe te voegen. Stuur (potentiële) klanten bijvoorbeeld direct door naar het aanmeldformulier van het evenement. Posts worden wel na zeven dagen weer verwijderd uit het nieuwsoverzicht in Google Mijn Bedrijf. Zorg dus dat alle content in Google Posts actueel is. Wij adviseren om wekelijks een momentje te nemen waarop je één of twee posts klaar zet of toevoegt. Zo weet je zeker dat je deze niet vergeet.

Google Mijn Bedrijf is dus van grote waarde om jouw bedrijf lokaal goed vindbaar te maken. Je kunt (potentiële) klanten overtuigen met goede reviews en belangrijke informatie over jouw bedrijf op een prominente plek in Google laten zien. Heb je hulp nodig bij het volledig invullen van Google Mijn Bedrijf? Of ben je benieuwd hoe het plaatsen van berichten met Google Posts werkt? MarketingKarwei denkt graag met je mee. Neem hieronder contact met ons op.