Google Shopping MarketingKarwei

Vind jouw klanten met Google Shopping

De afgelopen jaren is Google Shopping steeds belangrijker geworden voor bedrijven die online hun producten verkopen. Met een Shopping advertentie sta je namelijk meteen bovenaan de zoekresultaten met een afbeelding en een prijs. Daardoor klikken veel mensen op deze advertenties! Een potentiële klant ziet meteen of hij het juiste product heeft gevonden en de prijs die hij ervoor moet betalen. Voor de tekstadvertenties die eronder in Google vertoond worden, moet eerst een extra klik gedaan worden voordat deze informatie te zien is. Google Shopping genereert dus veel klikken en biedt een overzichtelijke visuele weergave voor potentiële klanten. MarketingKarwei ontwikkelt en beheert jouw Google Shopping campagnes. Samen zorgen we ervoor dat het een winstgevend kanaal wordt voor jouw webshop.

Voordelen van Google Shopping

1. Direct meer omzet door klikken op de advertenties

2. Visuele advertenties met gemakkelijke vergelijking

3. Grip op je kosten en opbrengsten door eigen budget

Onze Google Shopping experts

Lucet Tuithof

Lucet Tuithof

Kasper klein Breteler

Kasper klein Breteler

Leonie Zwiers

Leonie Zwiers

Waarom is Google Shopping belangrijk voor jouw bedrijf?

Met Google Shopping genereer je meer online zichtbaarheid en naamsbekendheid voor jouw bedrijf en producten. Door de opvallende visuele advertenties, wordt er veel op deze advertenties geklikt. Staat jouw concurrent hier dus wel tussen, maar jij niet? Grote kans dat een potentiële klant dan op deze advertentie van de concurrent klikt. Doordat je zelf kunt kiezen wat voor budget je in Google Shopping steekt en direct kunt zien wat de resultaten hiervan zijn in jouw webshop, heb je veel grip op jouw marketingkosten en resultaten.

Onze werkwijze

Stap 1

Doelen stellen: samen zoeken we uit waar de wensen en kansen liggen en wat de doelstelling van Google Shopping moet zijn. Wanneer zijn we tevreden met het resultaat?

Stap 2

Concurrentieonderzoek: we bekijken welke concurrenten al bezig zijn met Google Shopping en wat voor afbeeldingen en prijzen zij hanteren voor vergelijkbare producten.

Stap 3

Campagnes opzetten: we zetten de Google Shopping campagnes op en zorgen voor de juiste koppelingen met jouw webshop, voorraadsysteem en/of andere marktplaatsen.

Stap 4

Meten, beheren & optimaliseren: we voeren regelmatig data-gerichte analyses uit om de campagnes te optimaliseren voor een zo goed mogelijk resultaat.

Google shopping

Meer leren over Google Shopping?

Google Shopping is een onderdeel van Google Ads dat zich enkel focust op productadvertenties. Hierin wordt het product weergegeven met een foto en voorzien van een titel, prijs en de naam van de webshop. Je vindt deze advertenties boven of naast de gewone zoekresultaten in Google en in het tabje ‘Shopping’. Net als bij de tekstadvertenties in Google Ads, betaal je per keer dat iemand op de advertentie klikt.

Ben jij een (B2C) bedrijf met e-commerce op de website en kunnen jouw klanten het gehele bestelproces in de webshop doorlopen? Dan is Google Shopping voor jou geschikt! Je kunt Shopping helaas niet gebruiken als jouw webshop werkt met prijzen zonder BTW of als het aanmaken van een account of invoeren van een BTW- of KVK-nummer verplicht is bij aankoop. Is Google Shopping iets dat je graag zelf wil oppakken? Dan leren wij je hoe je hiermee werkt.

Wij helpen klanten te vinden, boeien en te binden

Net zoals je ons hebt gevonden, kunnen we ook jouw website bovenaan in Google krijgen. Jij bepaalt zelf hoeveel uur je ons inzet én waar we jou mee mogen helpen. Dat doen we door bij jou op kantoor te werken. Dat betekent: één vast contactpersoon met vaste afspraken én een nieuwe collega erbij. Hierdoor worden we onderdeel van het team en leren we je bedrijf écht goed kennen. Dit helpt ons om zichtbare vooruitgang te boeken. We houden niet van natte vinger werk. Dus met onze simpele methode meten we twee keer per jaar hoeveel extra omzet je verdiend hebt door een sterke vindbaarheid.

“We werken het liefst bij jou op kantoor.
Zo leren we jou en je team echt kennen.”

Waarom MarketingKarwei?

Samen
ondernemen

Jouw succes is ons
succes, en andersom.

Denken
& doen

We denken goed na
en maken verschil door
daadkrachtig te werken.

Focus op
groei

We stimuleren elkaar
om het beste uit
onszelf en uit onze
klanten te halen.

We houden zaken verrassend simpel, omdat we weten dat dat ‘gewoon’ het beste werkt. We werken regelmatig bij jou op kantoor zodat het voor jou voelt als je ‘eigen’ marketingmedewerker. Als jouw nieuwe marketing collega zorgen we ervoor dat we toekomstige klanten vinden, boeien en binden aan jouw bedrijf.

Klanten omschrijven ons als gezond commercieel, doeners en ontzettend resultaatgericht. Dit geldt ook voor onze Google Shopping aanpak. We bepalen sámen met de klant wat voor hen belangrijk is. Daar passen wij onze werkwijze op aan. Door goede doelen en bijpassende doelstellingen te stellen, houden wij samen met de klant een scherpe visie. Dit zorgt voor het beste resultaat!

Wij geloven in mensen die het lef hebben hun dromen na te jagen

Klanten die wij hebben geholpen met Google Ads

Kennis maken?

Voor jou is uiteindelijk maar één ding interessant: groeien als een speer. Met meer dan 20 marketeers hebben we alles in huis om dat voor elkaar te krijgen. Of het nu gaat om het genereren van meer leads, betere posities in Google, een ijzersterke strategie of grafische designs.

Interesse? We denken het liefst nu al met je mee. Maar laten we beginnen bij het begin: het maken van een afspraak. Liever geen fysieke afspraak, maar toch alvast met ons kennismaken? Dan ontmoeten we elkaar online!