Interactie facebook

5 TIPS VOOR EEN HOGERE INTERACTIE OP FACEBOOK!

3 min
22-1-2018
Nannick

Verhoog jouw omzet door deze Facebook tips!

De focus van Facebook gaat veranderen. Dit heeft gevolgen voor de Facebook marketing van bedrijven. Wil jij meer klanten werven met behulp van Facebook marketing? Dat kan! En wij weten hoe. Het belangrijkste is dat je doelgroep jouw Facebook berichten ziet en actie onderneemt. Je wilt dat ze jouw website bezoeken of een aankoop doen in je webshop. Dit gaat lastiger worden voor bedrijven als gevolg van de veranderingen die Facebook gaat doorvoeren.

Maar eerst: wat gaat Facebook dan veranderen? 

De samenstelling van nieuwsoverzicht wordt vanaf nu gebaseerd op wat jouw familie en vrienden liken en delen. Dit is nadelig voor nieuwspagina’s en bedrijfspagina’s. Maar het biedt ook kansen om je te onderscheiden van jouw concurrenten door juíst die interactie op te zoeken.

Hoe moet ik dit doen? Ik wil tips! 

1. Plaats waardevolle berichten 

Denk aan tips voor een probleem waar jouw doelgroep tegenaan loopt. Deel jouw kennis en expertise met hen. Als de tips inderdaad waardevol zijn, dan zal je zien dat jouw volgers de berichten ook gaan delen en liken.

2. Stel een vraag 

Plaats berichten waarin je mensen een vraag stelt. Hierdoor voelen mensen zich eerder geroepen ergens op te reageren. Reacties, dat wil je!

3. Bedenk een deelactie 

Als je doelgroep jouw berichten deelt dan verhoogt dit de interactie van je berichten. Bedenk bijvoorbeeld een deelactie! Iedereen vindt het leuk om iets te winnen. Bijvoorbeeld: Deel dit bericht en win een gratis consult. Of win een gratis E-book!

4. Laat mensen elkaar taggen 

Tags onder je bericht zorgen voor waardevolle interactie. Als veel mensen elkaar in jouw bericht taggen dan is de kans groter dat veel mensen jouw bericht voorbij zien komen. Roep je doelgroep op elkaar te taggen. Hoe meer humor, hoe beter! Bijvoorbeeld: Tag degene die ook altijd te laat komt!

5. Gebruik beeldmateriaal! 

Wil je interactie? Gebruik dan altijd beeld. Berichten met foto’s en video’s worden eerder geliket, gedeeld en lokt uit tot reacties. Dus welke van de tips je ook in gaat zetten: beeldmateriaal maakt je bericht altijd succesvoller.

Wat moet ik nu doen voor een goede Facebook marketing?

Kijk kritisch naar je huidige Facebook marketing. En wat daaraan moet veranderen om te voldoen aan de nieuwe eisen van Facebook. De basis van de Facebook marketing strategie:

  1. Bepaal je doel!
  2. Maak het persoonlijk
  3. Blijf actueel en origineel
  4. Kies het juiste moment
  5. Meten is weten

Hulp bij het onderhouden van je Facebook?

MarketingKarwei maakt er een sport van jouw Social Media kanalen op de juiste manier in te zetten. In de huidige tijd is Social Media cruciaal maar tegelijkertijd ook overvol. Door samen jouw Social Media op een goede manier in te zetten kunnen we meetbaar meer omzet binnen harken!

Klinkt leuk MarketingKarwei, maar ik wil graag meer weten! 

Wil je een afspraak inplannen met één van onze marketeers? Wil je je laten adviseren door hen en wil je nuttige tips van hen ontvangen?