meer conversie over ons pagina

IN 3 STAPPEN NAAR MEER CONVERSIES MET EEN STRALENDE ‘OVER ONS’ PAGINA

2-3 min
27-9-2018
Suusje

Denk er eens over na, welke pagina’s bekijk je altijd wanneer je een website bezoekt? Ja natuurlijk de homepagina maar ook  de ‘Over ons’ pagina of de teampagina. Toch zijn er nog veel bedrijven die geen ‘Over ons’ pagina hebben, of die deze pagina niet als prioriteit zien. Dat is zonde want bij al onze klanten en bij onszelf blijkt dat deze pagina één van de meest bezochte website pagina’s is na de homepagina. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat websites met foto’s van personen erop wel tot 48% meer conversies op kunnen leveren. Waarom vraag je je af? Websitebezoekers willen weten met wie ze te maken hebben, simpelweg het bedrijf leren kennen. Met een ‘Over ons’ pagina kan jij je als bedrijf écht onderscheiden van een ander bedrijf. Je bedrijfsprofiel en de personen die er werken zijn namelijk uniek en daar kan geen concurrent tegenop. Hoe zo’n pagina eruit kan zien en waarom deze pagina zó belangrijk is? Dat lees je hieronder, dus lees snel verder.

Nieuwsgierig naar onze ‘Over ons’ pagina? Bekijk hem hier. Klik vooral even op de foto’s om ons allemaal te leren kennen.

Waarom is de ‘over ons’ pagina zo belangrijk?

Het levert kansen op! Zo levert het meer conversies op voor je bedrijf. Waarom? Websitebezoekers die deze pagina bezoeken of op zoek gaan naar deze pagina zijn al enigszins geïnteresseerd in je bedrijf. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag meer over het bedrijf weten. Wie werken daar en hoe ziet het bedrijf eruit? Deze vragen beantwoord je alleen met behulp van een teampagina. Het helpt je deze websitebezoekers nóg geïnteresseerder te maken en ze te overtuigen een aankoop te doen, een offerte aan te vragen of een afspraak te maken. Deze kans mag je niet laten liggen. Hoe zorg je er met behulp van deze pagina nu voor dat je de websitebezoeker vasthoudt én overtuigt een volgende stap te nemen?

Stappenplan voor een stralende ‘over ons’ pagina

Inmiddels ben je overtuigd en wil je ook een teampagina maken. Maar hoe doe je dat? Wij geven je tips.

Stap 1: beeld!

Een teampagina is niet compleet zonder foto’s van je medewerkers. Websitebezoekers bezoeken deze pagina met als doel: zien wie de personen achter het bedrijf zijn. Laat ze gezichten zien. Dit maakt een website een stuk persoonlijker en menselijker. De bezoeker krijgt het gevoel dat ze niet met een gezichtloze organisatie te maken hebben. Het gevolg? Een websitebezoeker krijgt meer vertrouwen in jouw bedrijf en doet eerder een aankoop of neemt sneller contact met je op. En laat dat nou precies zijn wat je wilt! Laat professionele foto’s maken van al je medewerkers. Wij helpen je hierbij. We maken foto’s van al je medewerkers én je team als geheel. Op deze manier ziet de pagina er meteen stralend én professioneel uit. Hoe zien deze foto’s eruit? Dat bepaal je zelf! Het hoeven geen statische foto’s in pak te zijn, laat je medewerkers zien zoals ze zijn. Dat is veel overtuigender.

Stap 2: vertel wat je bedrijf doet

Vertel wat je bedrijf doet. Verplaats je in de websitebezoeker. Wat wil deze bezoeker weten over mijn bedrijf? Deze vraag ga je beantwoorden in de tekst. Gebruik hiervoor vooral feiten en duidelijke taal. Aan vage en zweverige vaktaal heeft een websitebezoeker niets. Duidelijkheid dat is belangrijk. Maak geen opsomming van activiteiten, maar vertel waarom dit bedrijf bestaat, waarom je dit werk doet en vooral wat het de lezer oplevert. Houd het persoonlijk. Laat de passie voor het werk zien.

Stap 3: expertise laten zien

Vind jij de mensen binnen je bedrijf heel erg belangrijk? Laat dan zien wat hun expertise is. Vertel meer over je medewerkers. Dit kan op verschillende manieren. Ten eerste is het mogelijk om iedere medewerker een eigen pagina te geven. Wanneer je websitebezoeker dan meer over deze persoon wilt weten, kan diegene deze pagina bekijken. Dit hebben wij gedaan. Wij willen websitebezoekers de mogelijkheid geven onze medewerkers te leren kennen. Bekijk hier hoe we dit hebben gedaan. Ten tweede is het ook mogelijk grote projecten of cases te laten zien die een medewerker heeft afgerond. Dit toont échte expertise van deze persoon.

MarketingKarwei helpt je!

Het maken van een ‘Over ons’ pagina kost veel tijd, die je vaak als ondernemer niet hebt. Daarom blijft het toevoegen van deze pagina helaas te lang liggen. Dat is zonde aangezien het veel op kan leveren voor je bedrijf. Wij helpen je hierbij! We maken een opzet voor een goede teampagina, we maken professionele foto’s én we schrijven de teksten. Zo wordt het toevoegen van een ‘Over ons’ pagina ineens een stuk eenvoudiger. Ben je enthousiast geworden na het zien van onze eigen stralende ‘Over ons’ pagina, en wil je dat ook? Neem contact met ons op!