IT marketing & communicatie

CONCURREREN DOOR MIDDEL VAN EEN KRACHTIG WERKGEVERSMERK

Elk IT-bedrijf dat nieuwe medewerkers zoekt, weet hoe moeilijk het kan zijn om goede mensen te vinden. Bedrijven in de IT-sector hebben een schreeuwend tekort aan personeel en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Bijna de helft van de vacatures is inmiddels moeilijk vervulbaar, waardoor het constant lastiger wordt om je bedrijf te laten groeien. En dat kost bedrijven omzet. Het is van belang om geschikte kandidaten aan te trekken. En dat is ook precies waar marketing over gaat. Wie op een slimme manier marketingmethodes zoals IT employer branding inzet om sollicitanten te werven, boekt veel betere resultaten. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laten we binnenkort een keer om tafel gaan!

Hoe wij IT employer branding aanpakken

Employer branding is een term die je de afgelopen jaren steeds meer hoort. Maar wat is employer branding precies? Elk bedrijf heeft een employer brand, wat ook wel een werkgeversmerk genoemd wordt. Het is het imago van je bedrijf als werkgever. Met IT employer branding zorg je voor een krachtig werkgeversmerk. Iets wat voor IT-bedrijven steeds essentiëler wordt vanwege de hoge concurrentie tussen IT-bedrijven en het grote tekort aan goede IT’ers. Het gaat hierbij niet alleen om het aantrekken van nieuw personeel, maar ook om het behouden van huidig personeel.

Allereerst gaan we kijken naar wat de huidige status van jouw werkgeversmerk is. Wat straal je momenteel uit? Hoe kijken de huidige medewerkers tegen het bedrijf aan? Wat zeggen (ex)-werknemers online over jullie bedrijf? Vanuit dit beginpunt gaan we kijken waar we naartoe willen. We ontwikkelen een marketing strategie speciaal gericht op het aantrekken en behouden van (nieuwe) werknemers.

"MarketingKarwei werkt 1 dag per week bij ons op kantoor. Dat werkt perfect!"

Projecten

IT employer branding - waarom?

We gaan ervoor zorgen dat jouw werkgeversmerk wordt uitgestraald op elke mogelijke manier. We zorgen voor goed geschreven vacatures en een speciale werken-bij pagina. Maar ook op de verschillende social mediakanalen en op de algemene website laten we het werkgeversmerk naar voren komen. Zorg dat je werkgeversmerk intern ook tot uiting komt. Het totaalplaatje zorgt voor een sterk werkgeversmerk en zorgt ervoor dat jij de juiste werknemers weet te vinden en behouden.
Het aantal IT vacatures blijft toenemen en de sollicitanten blijven uit. Met een IT employer brand zorg jij ervoor dat jij je concurrenten voor bent. Benieuwd hoe? Lees het in het whitepaper of kom een bakje koffie met ons drinken!

IT employer branding team

Bij +70 klanten werken we wekelijks aan groei

Wij kunnen zelf wel vertellen hoe wij werken… maar je vindt het waarschijnlijk veel waardevoller om dit van onze klanten te horen. Samen met hen maakten wij het verschil tussen ‘denken’ en ‘doen’. Nieuwsgierig hoe? 

Alles over employer branding

5 tips vacature plaatsen
5 min | 
13 apr 2022

Wat als alleen een vacature online plaatsen niet werkt? 5 tips die jou op weg helpen!

Online zijn er talloze vacatures te vinden. Wij leggen je uit hoe jouw vacature gaat opvallen bij je doelgroep.

7-tips-voor-werkgevers-om-het-perfecte-sollicitatiegesprek-te-voeren
5 min | 
7 okt 2021

7 tips voor werkgevers om het perfecte sollicitatiegesprek te voeren

Het sollicitatiegesprek is een belangrijk onderdeel in het wervingsproces voor nieuw personeel. Om jullie een handje te helpen geven wij 7 tips voor werkgevers om het perfecte sollicitatiegesprek te voeren.

IT Marketing
5 min | 
22 okt 2020

In 5 stappen een ijzersterk employer brand voor jouw it bedrijf

Een sterk employer brand, ook wel werkgeversmerk, is cruciaal voor het vinden van personeel. Benieuwd hoe je een werkgeversmerk creëert?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?