IT marketing & communicatie

MARKETING VOOR IT-BEDRIJVEN

In de moderne samenleving van nu, waarbij jouw (potentiële) klanten en sollicitanten het best te bereiken zijn via het internet, is het van groot belang dat je goed gevonden wordt en dat je content mensen aanspreekt. Door beter vindbaar te zijn dan concurrenten is de kans groot dat klanten en sollicitanten bij jou terecht komen. Als je content vervolgens mensen aanspreekt, zal het niet lang duren voordat de conversies volgen. Op deze pagina vertellen we je daarom hoe jij ervoor kan zorgen dat nieuwe sollicitanten en klanten voor jou kiezen in plaats van voor je concurrenten.

Waarom marketing belangrijk is voor jouw IT bedrijf

Bij MarketingKarwei snappen we dat je als IT-bedrijf twee uitdagingen hebt: het vinden van goed personeel en het aantrekken van mooie klanten. Het is hiervoor belangrijk om in de online wereld niet achter te blijven op het gebied van marketing. MarketingKarwei heeft de marketing tools om jouw IT-bedrijf verder te laten groeien.

Door onze ervaring met IT-klanten weten we wat er speelt en weten we wat er nodig is om succesvoller te worden. MarketingKarwei verbetert marketing in de breedste zin van het woord: van het opstellen van een strategisch marketing actieplan tot het creëren van een onderscheidende huisstijl tot leadgeneratie.

"MarketingKarwei werkt 1 dag per week bij ons op kantoor. Dat werkt perfect!"

Verschillende marketing mogelijkheden

Marketing is een breed begrip en eigenlijk onmisbaar voor elke organisatie, groot of klein. Als je marketing gaat uitbesteden dan kun je dat zien als een verlengstuk van jouw organisatie. Bij MarketingKarwei helpen we je onder andere met online- en offline marketing. Maar er zijn meer redenen waarom het verstandig is om marketing uit te besteden:

Verschillende (online) tools zijn onmisbaar om marketing goed te kunnen regelen. De meeste van deze tools gaan in abonnementsvorm waar per maand betaald voor moet worden. Omdat wij bij MarketingKarwei veel gebruik maken van verschillende marketingtools hebben wij deze aangeschaft. Daardoor hoef jij dat niet te doen en kunnen we heel goed voor je aan de slag.

Daarnaast is het fijn om een frisse wind door een bedrijf te laten waaien. Iemand die het bedrijf nog niet goed kent en objectief kan beoordelen is erg waardevol. Wij kijken kritisch naar de marketing van onze klanten, waardoor we altijd een actiepunt hebben om de marketing te kunnen verbeteren.

Marketing heeft altijd verschillende doelen. Een doel waar wij vrolijk van worden: meer omzet genereren!

IT marketing en communicatie

Bij +70 klanten werken we wekelijks aan groei

Wij kunnen zelf wel vertellen hoe wij werken… maar je vindt het waarschijnlijk veel waardevoller om dit van onze klanten te horen. Samen met hen maakten wij het verschil tussen ‘denken’ en ‘doen’. Nieuwsgierig hoe? 

In 5 stappen een ijzersterk employer brand voor jouw IT-bedrijf

Een sterk employer brand, ook wel werkgeversmerk, is cruciaal voor het vinden van personeel. In Nederland neemt de schaarste in personeel steeds meer toe. Binnen de IT-branche is de vraag naar personeel veel groter dan het aanbod.
Alleen afwachten tot er een actieve baanzoeker op de vacature terecht komt, is dus in veel gevallen onvoldoende. Het is belangrijk dat jouw bedrijf boven de concurrenten uit springt. Hoe je dat doet? Door onder andere een sterk werkgeversmerk op te bouwen of passief zoekenden actief te gaan benaderen. In dit artikel vertellen we je meer over de vijf stappen voor het opbouwen en behouden van een sterk werkgeversmerk. Benieuwd? Klik op de onderstaande button!

Whitepaper: IT-marketing

Het snel genereren van leads is een klusje dat je niet snel klaart. Want waar begin je? Hoe maak je het resultaat van jouw marketinginvestering meetbaar? Wat kun je zélf aan marketing doen en wat besteed je uit? En als je zelf een marketingmedewerker aanneemt: hoe zorg je er dan voor dat je de juiste mensen aan boord haalt?  

In dit E-book geven we je het antwoord op al die vragen. Speciaal voor IT-bedrijven die vooruitdenken en anders durven te zijn. Nieuwsgierig? Vul het formulier in en het e-book belandt gratis in je mailbox!

Alles over IT-marketing

5 tips vacature plaatsen
5 min | 
31 jan 2022

Wat als alleen een vacature online plaatsen niet werkt? 5 tips die jou op weg helpen!

Online zijn er talloze vacatures te vinden. Wij leggen je uit hoe jouw vacature gaat opvallen bij je doelgroep.

7-tips-voor-werkgevers-om-het-perfecte-sollicitatiegesprek-te-voeren
5 min | 
7 okt 2021

7 tips voor werkgevers om het perfecte sollicitatiegesprek te voeren

Het sollicitatiegesprek is een belangrijk onderdeel in het wervingsproces voor nieuw personeel. Om jullie een handje te helpen geven wij 7 tips voor werkgevers om het perfecte sollicitatiegesprek te voeren.

IT Marketing
5 min | 
22 okt 2020

In 5 stappen een ijzersterk employer brand voor jouw it bedrijf

Een sterk employer brand, ook wel werkgeversmerk, is cruciaal voor het vinden van personeel. Benieuwd hoe je een werkgeversmerk creëert?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?