onze werkwijze banner yvette

MarketingKarwei maakt er een sport van om klanten “verslaafd” te maken. Verslaafd aan meetbaar marketing resultaat, meer omzet en groei van jouw bedrijf. We lopen met jou een bewezen effectief stappenplan door. Zo weet jij precies wat je van ons kan verwachten.

Stap voor stap groeien

Ons stappenplan

Stap 1 - De MarketingMiddag

Je hebt ongetwijfeld zelf al marketingideeën, maar er mist nog een duidelijk aanvalsplan. Daar hebben we bij MarketingKarwei iets op bedacht: de MarketingMiddag. Tijdens deze middag nemen we je mee langs een creatief en concreet marketing jaarplan, specifiek voor jouw bedrijf. Dit plan is inclusief actielijst, planning en vooral: doelstellingen. Want zonder doelen kunnen we de wedstrijd niet winnen!

Een jaarplan waarvan voor iedereen duidelijk is wat we bedoelen. Geen ingewikkeld marketingjargon maar simpele, doeltreffende ideeën. Deze MarketingMiddag is ook nét wat anders dan dat je misschien gewend bent. Geen formeel ‘marketingoverleg’, maar een interactieve middag met een hapje en een drankje.

Tijdens de sessie leer je ook direct de marketeers kennen die in de toekomst jouw marketing gaan doen. Zij worden dan ook echt onderdeel van jouw team.

Stap 2 - Werken op kantoor: waar het werk verzet wordt

Nadat we een concrete marketing actielijst gemaakt hebben, stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag. Zo werken we structureel 2 dagen bij je op locatie. Echt een vliegende start maken? Dan beginnen we met een zogenaamde ‘sprint’. Door in korte tijd drie of vier dagen per week te knallen voor jouw marketing bouwen we een solide basis waar we goed op kunnen doorwerken. En dat werken, dat doen we regelmatig bij jou op kantoor. Dit doen we om drie redenen:

  1. We schakelen razend snel met jou. Wij laten je ons werk direct zien bij jou op kantoor, lopen er samen doorheen en zetten vervolgens alles online. Dat werkt zó veel sneller dan via mail!
  2. We worden echt onderdeel van jouw team en leren jouw DNA snel kennen. We kunnen elkaars hartslag bijna voelen en kijken elkaar wekelijks in de ogen.
  3. We werken niet alleen samen, maar we lunchen en borrelen ook mee. Zo worden we onderdeel van jouw marketing- en salesteam.

Bij MarketingKarwei blijven we flexibel. Zijn er bepaalde piekperiodes in jouw branche? Ook dan kan je op ons rekenen om jouw marketing te ondersteunen, en stellen we de uren zo nodig weer bij.

werkwijze marketingkarwei

Stap 3 - Meten of we de wedstrijd winnen

Samen ‘de wedstrijd’ winnen: daar draait het om bij MarketingKarwei. Om zeker te weten dat we de wedstrijd winnen, meten we op vaste momenten het resultaat:

  • We laten je wekelijks zien welk werk we verzet hebben in een beknopte weekupdate.
  • Maandelijks hebben we een marketingoverleg. In dit overleg nemen we de afgeronde zaken én resultaten door en verrassen we je met nieuwe ideeën.
  • Twee keer per jaar duiken we samen in de cijfers om te ontdekken hoeveel extra klanten en omzet je uit marketing hebt gehaald. Dat klinkt ingewikkeld maar bij de meeste klanten is dit in minder dan een uur uitgerekend.

Stap 4 - Opleiden van jouw team: meer marketing zélf doen

Wij vinden het één de mooiste complimenten als een klant zélf een marketeer aanneemt. Dan is ons doel bereikt: laten zien dat jouw bedrijf groeit door marketing.

In deze stap werken we samen, door:

  • Jou te helpen om sollicitanten te werven voor jouw marketing vacature.
  • Te helpen bij de selectie van een marketeer. Jij kiest natuurlijk zelf wie je aanneemt, maar we helpen je bijvoorbeeld bij het beoordelen van cases die uitgewerkt zijn door sollicitanten.
  • Het opleiden van de nieuwe marketeer. Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe marketeer direct een vliegende start heeft, leiden we hem of haar op door praktijkgerichte trainingen. Zo houd je die facturen van ons ook lekker laag!

Stap 5 - Time to say goodbye... of toch niet?

Nadat we jouw marketeer opgeleid hebben, hebben we onszelf feitelijk misbaar gemaakt. Maar helemaal uit beeld verdwijnen: dat doen we niet. We blijven op jouw verzoek het kritische oog dat vanaf de zijlijn meekijkt. Jouw marketeer heeft het directe nummer van onze marketeers voor vragen. Zo blijven we vaak nog jaren bijdragen aan de groei van onze klanten.

Klanten vinden, boeien en binden aan jouw bedrijf?