Het 24 uurszorgloket en MarketingKarwei, we go way back!

24u zorgloket case

Bij de opstart van het 24 Uurszorgloket lag hun prioriteit volledig op acquisitie. Zaken zoals de gratis en betaalde vindbaarheid van de website wilden zij uit handen geven, en zo kwamen ze bij MarketingKarwei terecht. Hoewel we maandelijks de resultaten bekeken, leek het ons erg tof om na 5 jaar eens te zien wat de resultaten van alle marketing-inspanningen op lange termijn zijn!

Het 24 Uurszorgloket vroeg ons bij aanvang om de prioriteit te leggen op het verhogen van het totaal aantal websitebezoekers. En dat is nog steeds een groot onderdeel van het werk dat wij voor hen doen.

“Wij werken nu alweer enige tijd samen met MarketingKarwei. Wij geven eens per maand onze prioriteiten aan. Daarmee gaat MarketingKarwei aan de slag. Ook als er tussendoor nog wat aangepast moet worden, gebeurt dat altijd heel snel”

– Mimi Jansen & Anja Arnts, managers van het 24 Uurszorgloket

Wat hebben we bereikt?

+555% betaalde website bezoekers

+81% gratis websitebezoekers

+265% totale websitebezoekers

Onze werkwijze

Om onze doelen te bereiken, moesten we verschillende acties ondernemen. We zijn meteen begonnen met het combineren van gratis (SEO) en betaalde (SEA) vindbaarheid. Ondanks dat het twee verschillende wegen zijn, versterken gratis en betaalde zoekmachine optimalisaties elkaar enorm.

Na een aantal gesprekken met de managers van 24 Uurszorgloket zijn we gestart met een zoekwoordenonderzoek. In dit onderzoek zoeken we uit waar mensen het meest naar zoeken. Vervolgens maken we een lijst van alle relevante zoekwoorden gerangschikt van meest belangrijk naar minst belangrijk. Als dit gedaan is, kan het schrijven beginnen. Er worden verschillende teksten geschreven waarin het zoekwoord centraal staat. Na het schrijven worden de teksten omgezet in landingspagina’s die op hun beurt weer aangemeld worden bij Google. Nadat de pagina’s live staan moeten ze van tijd tot tijd gevolgd en gemonitord worden om de beste resultaten te behalen en te behouden!

Voor betaalde vindbaarheid, ofwel Google Ads, hebben we diverse campagnes opgezet met relevante zoekwoorden en die gericht op de doelgroep van 24 Uurszorgloket. Door de bestaande campagnes te optimaliseren haalden we hiermee ook betere resultaten

Case 24 uurszorgloket

Het resultaat

Als je de eerste helft van 2017 – toen we het project startten – vergelijkt met de eerste helft van 2022 is er een stijging van 81% geweest in de gratis websitebezoekers via Google! De stijging in totale websitebezoekers was maar liefst 265%, in diezelfde periode.

Met Google Ads zijn de kosten per klik in 5 jaar tijd met 72% gedaald. Hierdoor worden er meer conversies behaald met hetzelfde budget. Als je 2017 vergelijkt met 2022, zie je een sterke stijging van 555% in betaalde websitebezoekers. De grootste stijging in betaalde vindbaarheid was van het jaar 2020 naar 2021, toen was er een stijging van 164%.

Haal jij al alles uit je website?