Website optimalisatie: Een frisse online look voor Vika

De uitdaging

Vika Winkelinrichtingen is een totaalleverancier van maatwerkoplossingen voor interieurs, gevestigd in Apeldoorn. De specialismes van Vika zijn winkelinrichtingen en metaal, maar de experts van Vika houden zich ook bezig met projectinrichting, interieurbouw, stellingmateriaal, displays en het inrichten van kantoren, horecagelegenheden en bibliotheken.

Al enkele jaren werken wij samen met Vika, waarbij we hen helpen met online vindbaarheid (zowel gratis als betaald), website optimalisatie, social media en e-mail nieuwsbrieven. De website van Vika was qua design echter al een aantal jaren wat verouderd. Het DNA van Vika kwam niet duidelijk naar voren. Daardoor konden zij niet écht goed laten zien waar ze goed in zijn. Vanuit daar was een nieuw idee geboren: het maken van een nieuwe website!

“Wij werken nu alweer enige tijd samen met MarketingKarwei. Wij geven eens per maand onze prioriteiten aan. Daarmee gaat MarketingKarwei aan de slag. Ook als er tussendoor nog wat aangepast moet worden, gebeurt dat altijd heel snel!”

– Mimi Jansen & Anja Arnts, managers 24uurszorgloket

> +28% meer websitebezoekers

> +433% meer klikken op telefoonnummer

De oplossing

Ten eerste was het voor Vika erg belangrijk om heldere, grote foto’s te plaatsen op elke pagina, om echte blikvangers te hebben. De huidige website had juist kleine afbeeldingen en naar verhouding veel tekst en witruimte. De verhouding tekst versus beeld moest dus andersom!

Andere belangrijke zaken waren bijvoorbeeld het toevoegen van een teampagina waar iedereen een eigen plekje krijgt, een overzichtelijke pagina waarop de werkwijze uitgelicht wordt, en duidelijke USP’s op elke pagina. Ook moest de externe “webshop” worden geïntegreerd, zodat klanten het assortiment konden bekijken op de nieuwe website.

Verder was het belangrijk dat de website snel zou zijn: de laadtijd moest flink omlaag. Tenslotte moest het website ontwerp zich afstemmen op verschillende devices en makkelijk aan te passen zijn, met het oog op mogelijke rebranding in de toekomst.

case vika winkelinrichtingen
Vika Winkelinrichtingen nieuwe website mobiel

Het resultaat

Op 21 juli 2021 is de nieuwe website live gegaan. En naast dat ze intern bij Vika Winkelinrichtingen erg blij zijn met hun nieuwe website, is er ook meteen een stijging te zien in het aantal websitebezoekers en aanvragen! In augustus 2021 t/m november 2021 is het totale aantal websitebezoekers gestegen met 28% ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Het telefoonnummer is wel 433% meer aangeklikt dan in dezelfde periode vorig jaar en het aantal klikken op het e-mailadres is met 40% gestegen! Wij zijn heel benieuwd wat de website in het nieuwe jaar gaat opleveren. Benieuwd naar het resultaat? Neem zelf ook een kijkje: https://vikawinkelinrichtingen.nl/

Ben jij al goed online vindbaar?