Een nieuwe merkpositionering en strategie voor 1Key ICT.

De uitdaging

1Key stond voor de uitdaging om hun merk opnieuw te positioneren in een ontwikkelde, maar ook verzadigde markt. Het doel was om niet alleen hun visuele identiteit te vernieuwen, maar ook om hun marktpositie te versterken door middel van effectieve communicatie en marketingstrategieën. 1Key zocht naar een manier om hun expertise en innovatieve oplossingen op het gebied van cybersecurity duidelijker naar voren te brengen en tegelijkertijd één specifieke doelgroep aan te spreken.

Bekijk de referentievideo

“Als ik denk aan de samenwerking met MarketingKarwei dan denk ik vooral aan de vaste gezichten. Bij ons zijn dat Koen en Levi. Ik moet ook zeggen dat ik de samenwerking zowel persoonlijk als zakelijk erg waardeer”

– Dennis Jumelet, Salesmanager bij 1Key

> Een nieuwe merkpositie en bijpassende website.

> Een nieuwe huisstijl die aansluit bij de strategie en het merk..

Een unieke strategie

Waarom doe je wat je doet en hoe breng je dit over naar je (toekomstige) klant? Met behulp van de strategiesessie werd een ijzersterke identiteit neergezet, die vervolgens doorgevoerd kon worden in een nieuwe huisstijl. Na het wikken en wegen tijdens de strategiesessie ontstond de volgende Why, How, What voor For All IT:

WHY
Wij inspireren bedrijven met nieuwe inzichten, zodat iedereen zich kan focussen op hetgeen waar zij goed in zijn.

HOW

  • Samen maken we de reis door jouw project: van ICT vraagstuk tot digitale transformatie.
  • Bij ons ben je geen klant, maar een partner. We werken samen mét jou!
  • Wij maken ICT duidelijk, we laten jou begrijpen wat wij doen
  • Standaard oplossingen bestaan niet, wij laten ICT voor jou werken.

WHAT
For All IT neemt alle technische en functionele uitdagingen uit handen en brengt de juiste mensen en kennis met als doel jouw organisatie op het gebied van ICT te optimaliseren.

Branding For All IT

De oplossing

MarketingKarwei nam de uitdaging aan om 1Key een complete rebranding te geven, inclusief een nieuwe huisstijl en website. Deze weerspiegelen de kernwaarden en het persoonlijke karakter van het bedrijf. We ontwikkelden een frisse, moderne visuele identiteit die de aandacht trekt en vertrouwen wekt bij zowel bestaande als potentiële klanten.

Na de lancering van de nieuwe merkidentiteit en website, hebben we een ‘multi-channel’ marketingcampagne opgezet om de zichtbaarheid van 1Key te vergroten en de doelgroep effectief te bereiken. We maakten gebruik van een mix van betaalde en organische kanalen. Hieronder vallen social media, e-mailmarketing en contentmarketing om de boodschap van 1Key te verspreiden en engagement te genereren.

Na een initiële fase om tractie te genereren, hebben we de strategie aangepast om ons uitsluitend te richten op een ‘inbound marketingstrategie’. Deze strategie benadrukte de expertise van 1Key in cybersecurity. Alle communicatie-uitingen werden zorgvuldig ontworpen om aan te sluiten bij deze focus. Het doel hiervan is het aantrekken van leads door middel van waardevolle en educatieve content. Door het positioneren van 1Key als een thought leader in cybersecurity, hebben we niet alleen de zichtbaarheid van het merk vergroot, maar ook de kwaliteit van de leads verbeterd.

design visitekaartje 1key ict

Het resultaat

De rebranding en de daaropvolgende marketinginspanningen hebben geleid tot een significante toename in merkbekendheid en engagement binnen de doelgroep van 1Key. De nieuwe website en huisstijl werden positief ontvangen, wat resulteerde in een hogere conversieratio en een sterkere online aanwezigheid. De verschuiving naar een inbound marketingstrategie heeft de positie van 1Key als expert in cybersecurity versterkt. Dit leidde tot een toename in kwalitatieve leads en een grotere betrokkenheid bij de doelgroep. Door consistent de expertise en innovaties van 1Key te benadrukken, hebben we een solide basis gelegd voor duurzame groei en een sterke marktpositie.

Staat jouw merk sterk gepositioneerd in de markt?