Een nieuwe webshop voor ABS Trading

Banner case ABS trading

ABS Trading (steiger-shop.nl) is een groothandel in bouwmaterialen in Andelst. Ze verkopen én verhuren letterlijk alles wat je op de bouwplaats kunt vinden. De vraag van ABS? Een compleet nieuwe webshop opzetten. Dat hebben we dan ook gedaan! Met deze Magento webshop spreekt ABS Trading naast de huidige klanten ook nieuwe klanten aan. Deze webshop hebben we gerealiseerd in samenwerking met Gerrits E-Commerce en de marketeers van het moederbedrijf Reco.

Wat hebben we bereikt?

+58% opbrengsten uit de webshop

+34% bij de gemiddelde orderwaarde

+91% bestellingen uit Google Ads

Hoe hebben we dit aangepakt?

In de oude webshop was het een stuk lastiger om pagina’s goed vindbaar te maken. Ook de producten die in de webshop stonden, waren niet volledig en bijvoorbeeld niet voorzien van een afbeelding of duidelijke omschrijving. Daarom is besloten om een nieuwe webshop te bouwen. En daar komt een hoop bij kijken! Om te beginnen is de gehele menustructuur omgegooid. We begonnen met het kijken naar welke producten ABS Trading allemaal in het assortiment heeft. Daar is vervolgens een zoekwoordenonderzoek op uitgevoerd om te kijken of er op die termen ook daadwerkelijk gezocht wordt op Google. Daar bleken een hoop synoniemen ook erg interessant te zijn. Uiteindelijk is voor elke afzonderlijke categorie en subcategorie een goed vindbare tekst geschreven. Dit ging om ruim 45 teksten. Doordat alle (sub)categorieën direct een tekst hadden bij de livegang werden de pagina’s nu een stuk beter gevonden! Door het proces van het juist invoeren van alle producten met foto’s te begeleiden, kon de webshop vlekkeloos live gaan.

case abs trading steiger shop

Wat waren de resultaten?

Om te beginnen staat er nu een webshop die goed vindbaar is. Nieuwe producten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd door de koppeling met het boekhoudsysteem en de webshop. Als we de cijfers van voor de livegang van de webshop vergelijken met daarna dan zien we erg grote verschillen. Er zijn ruim 25% meer bezoekers op de webshop die nu 17% meer bestellingen doen. Hierbij is de opbrengst van de webshop met 58% gestegen! De gemiddelde orderwaarde is ook met 34% gestegen. Daarnaast staan er verschillende Google Ads campagnes aan, waar de bestellingen met meer dan 91% zijn gestegen. Ook hier zagen we een mooie stijging in de gemiddelde orderwaarde, namelijk met 20%. Zo zijn de opbrengsten uit de Google Ads campagnes met 129% gestegen.

Is jouw webshop al goed vindbaar?