Online stralen middels SEO voor Solar4All

De uitdaging

Solar4All is een online groothandel op het gebied van solar producten, gevestigd in Nijmegen. Hier verkopen zij onder andere zonnepanelen, omvormers, bevestigingsmateriaal en laadpalen aan installateurs en andere solar professionals. Hun wens: meer producten verkopen vanuit de webshop en online beter vindbaar zijn. Zo staan zij als solar groothandel als serieuze speler in de markt. Met een relatief nieuwe website vol met honderden artikelen, waar op het gebied van online vindbaarheid nog weinig aan was gedaan, lag hier een mooie uitdaging. Er stond namelijk een hoop niet goed ingesteld, maar daarmee was er ook een hoop winst te behalen!

> +345% meer omzet vanuit de webshop!

> +261% meer bezoekers via Google Ads

De oplossing

Op de website bleek met name op het gebied van technische SEOwebsite structuur en content nog een hoop te winnen. Daarom zijn we eerst begonnen met het aanpassen van de complete URL structuur van de website en hebben we met terugwerkende kracht alle doorverwijzingen van de oude website naar de nieuwe doorgevoerd. Om er daarna voor te zorgen dat Google goed weet waar elke pagina over gaat, hebben we voor elke pagina een unieke titel en omschrijving opgesteld. Daarnaast viel er veel behalen op het gebied van website snelheid. Samen met de webbouwer hebben we gekeken naar verbeterpunten en hebben we de website snelheid drastisch verbeterd!

Niet alleen de gratis vindbaarheid was belangrijk: ook de betaalde vindbaarheid kon een boost gebruiken! Om dit te behalen hebben we de Google Ads campagnes uitgebreid, opgesplitst in relevante groepen en is het budget verhoogd. Het bleek namelijk dat een verhoging van het budget ook voor een minstens evenredige stijging in de omzet vanuit Google Ads zorgde. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat er maandelijks een nieuwsbrief via e-mail naar het klantenbestand gestuurd wordt.

Solar4All Google
Case solar4all MK

Het resultaat

Nadat alle SEO instellingen aan de achterkant van de website goed waren ingesteld, zijn we begonnen met het schrijven van content voor de website. Dit is belangrijk om op de juiste zoekwoorden gevonden te kunnen worden. En met succes, want op het belangrijkste zoekwoord “zonnepanelen groothandel” staan zij nu op de 1e positie in Google! Ook op verschillende belangrijke merken uit hun assortiment scoren zij nu top 5 posities in de zoekresultaten. Deze hogere posities zorgen ook weer voor meer verkeer naar de website. In de 11 maanden nadat we begonnen zijn met samenwerken zijn er 123% meer totale websitebezoekers geweest dan in dezelfde periode ervoor! Daarbinnen zijn er 261% meer bezoekers via Google Ads binnengekomen en 88% meer bezoekers vanuit organisch Google verkeer. Deze websitebezoekers hebben in deze periode voor maar liefst 345% meer omzet vanuit de webshop gezorgd, waarbinnen een stijging van maar liefst 635% meer omzet via Google Ads gegenereerd werd en 429% meer omzet via organisch Google verkeer! Al met al een zeer succesvolle samenwerking en we hopen samen nog veel meer groei te mogen verwezenlijken in de komende tijd.

Ben jij al goed online vindbaar?