Website optimalisatie (SEO) voor Foodjet

De uitdaging

FoodJet is een producent van ‘depositing machines’ die wereldwijd worden ingezet in grote en kleine voedselfabrieken. De kernuitdaging waar FoodJet mee worstelde, lag in het vergroten van hun online zichtbaarheid om potentiële machine-eigenaren te bereiken. Dit bleek een uitdaging vanwege de niche doelgroep die ze targetten: niet de lokale bakker die pizza’s, koekjes of flammkuchen maakt, maar grotere voedselproducenten. Het was essentieel om specifiek deze doelgroep te bereiken, wat een strategische uitdaging met zich meebracht vanwege de beperkte online aanwezigheid van vergelijkbare bedrijven in de branche.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec nec magna urna. Morbi vitae est vel odio placerat elementum. Nunc orci nulla, tincidunt sed sollicitudin eget, laoreet id turpis. Aenean dapibus nisl a vestibulum luctus. Donec vel lacus rhoncus, tincidunt sapien et, ultrices ex. Phasellus massa erat, hendrerit vitae rutrum eget, pellentesque sed lacus. Fusce tristique massa vel velit suscipit, quis fermentum sem auctor. Nullam vel nisi in metus consectetur egestas sit amet in libero. Maecenas in pretium est. In sem neque, malesuada eu enim ac, elementum iaculis elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed augue quam, gravida ac vestibulum sed, vehicula ut felis. Donec id ultricies quam. Curabitur quis libero vestibulum, mattis ipsum nec, dapibus mauris.”

– Loes Butter, Foodjet

> Een stijging van 58% in gratis vindbaarheid

> 44% meer conversies uit gratis vindbaarheid.

De oplossing

De oplossing bij FoodJet werd gerealiseerd door middel van een gerichte SEO-strategie. We hebben ons gefocust op het optimaliseren van bestaande pagina’s en het creëren van specifieke landingspagina’s die gericht zijn op niche-onderwerpen met een beperkt zoekvolume maar een hoge relevantie. Deze aanpak stelde ons in staat om potentiële klanten effectief te bereiken.

Voor de optimalisatie van de bestaande pagina’s hebben we ons laten leiden door grondig zoekwoordenonderzoek. Daarnaast hebben we nieuwe landingspagina’s ontwikkeld om zoekwoorden te integreren die voorheen niet op de website van FoodJet aanwezig waren. Hierdoor vergrootten we de online zichtbaarheid van FoodJet in de zoekresultaten van Google, waardoor voedselfabrikanten hen gemakkelijker konden vinden.

Naast contentoptimalisatie was het van essentieel belang om ook de technische aspecten van de website te optimaliseren. Hierbij hebben we een uitgebreide technische optimalisatiechecklist uitgevoerd, waardoor de technische uitdagingen van de website aan het licht werden gebracht en verholpen konden worden.

Dit resulteerde onder andere in een verbeterde laadsnelheid, eliminatie van 404-fouten en al in al een soepele gebruikerservaring voor bezoekers. Daarnaast heeft dit een positief effect op de rankings in Google.

resultaat gerichte seo optimalisatie voor Foodjet

Het resultaat

Onze samenwerking met FoodJet heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd die we graag met trots presenteren. Gedurende onze samenwerking hebben we meer dan 20 pagina’s geoptimaliseerd voor SEO, terwijl we ook 6 nieuwe pagina’s hebben gecreëerd en gepubliceerd.

Het meest opvallende resultaat van deze case? In slechts 3 maanden tijd hebben we significante verbeteringen gezien:

  • Een opmerkelijke stijging van 58% in gratis websitebezoeken, waarbij het aantal bezoeken is toegenomen van 1013 naar 1584.
  • Wat nog belangrijker is, is de impact op de website-activiteit nadat bezoekers FoodJet hebben gevonden. We hebben een indrukwekkende stijging van 44% gezien in het aantal conversies vanuit deze gratis websitebezoeken.
  • Specifiek voor leadgeneratie, klikken naar e-mail en klikken om te bellen, hebben we een stijging gezien van 40%, van 20 naar 28 contactopnames.
  • Het totale aantal vertoningen is ook gestegen, waarbij we een verschuiving hebben gezien van 3110 klikken naar 2630 klikken.

Deze resultaten illustreren duidelijk de impact van onze samenwerking met FoodJet en laten zien hoe onze strategieën hebben bijgedragen aan een aanzienlijke groei in online aanwezigheid, bezoekersaantallen en conversies.

Ben jij al goed online vindbaar?