Recruitment marketing

Nieuw talent aannemen met recruitment marketing

In de huidige arbeidsmarkt is recruitment marketing niet meer weg te denken uit de bedrijfsstrategie. Als werkgever wil je dat jouw openstaande vacatures onder de aandacht komen bij de doelgroep en je passend talent kan aanspreken. Maar hoe zorg je dat de doelgroep jouw bedrijf overweegt in het kiezen van hun toekomstige baan? Met recruitment marketing! Bij MarketingKarwei helpen we je met het ontwikkelen en uitvoeren van een recruitment marketingstrategie. Zo vinden én binden we jouw toekomstige talenten aan jouw bedrijf.

  • Recruitment marketing strategie om jouw potentiële medewerkers bereiken
  • Persoonlijk contact: wij werken regelmatig bij jou op locatie
  • Ruime ervaring in recruitment marketing en employer branding
  • MarketingKarwei is een full service (online) marketing bureau

Voordelen van recruitment marketing

1. Gevulde vacatures

Jouw openstaande vacatures snel gevuld

2. Aanwezigheid bij je doelgroep

Aanwezigheid zijn waar jouw zich doelgroep (online) bevindt

3. Consistente bedrijfsgroei

Consistente nieuwe medewerkers om bedrijfsgroei te blijven realiseren

Onze recruitment marketing experts

Levi van Stiphout

Levi van Stiphout

Lucet Tuithof

Lucet Tuithof

Waarom is recruitment marketing belangrijk voor jouw bedrijf?

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is een gerichte recruitment marketing strategie onmisbaar. Wij begrijpen we dat het aantrekken van de juiste talenten meer vereist dan alleen het plaatsen van vacatures. Het gaat om het creëren van een aantrekkelijk en zichtbaar merk in de ogen van potentiële medewerkers en hen bereiken via relevante en passende kanalen.

We zetten een mix van online en offline campagnes in om actief jouw ideale kandidaten te bereiken. Dit omvat alles van ‘werken-bij’ websites en sociale media tot creatieve vacatureteksten en gerichte reclamecampagnes. Het belangrijkst is dat we met jouw bedrijf potentiële medewerkers actief aanspreken. Het totaalplaatje zorgt voor het consistent aannemen van nieuw talent!

Onze werkwijze

Stap 1

Recruitment marketing scan: Een nulmeting van de huidige situatie is altijd een belangrijke stap. Zo onderzoeken wij waar jouw kansen en krachten liggen als bedrijf en hoe we de doelgroep gaan bereiken.

Stap 2

Doelen stellen: Samen met de klant zoeken we uit waar de wensen en kansen liggen. Samen stellen we doelen op om het recruitment marketing resultaat te kunnen meten.

Stap 3

Marketingmix inzetten: Door een mix van online en offline campagnes in te zetten, benaderen we actief jouw potentiële medewerkers.

Stap 4

Meten, beheren & bijsturen: We beheren en sturen de campagnes bij op basis van data-gerichte analyses. Zo blijven we de marketingmix optimaal inzetten.

Het aantrekken én behouden van personeel

Recruitment marketing is het proces van het actief aantrekken van talent door middel van marketingstrategieën en het inzetten van verschillende (online) kanalen. Recruitment marketing is dan ook een essentieel onderdeel van een bedrijfsstrategie en draagt bij aan de groei van je bedrijf. Recruitment Marketing en Employer Branding gaan hand in hand, maar er zijn een aantal verschillen. Employer Branding zich richt op het imago van het bedrijf als werkgever, terwijl recruitment zich meer richt op de marketing en actief aantrekken van nieuw talent.

Wij helpen klanten te vinden, boeien en te binden

Net zoals je ons hebt gevonden, zorgen we dat passende kandidaten jou vinden. Jij bepaalt zelf hoeveel uur je ons inzet én waar we jou mee mogen helpen. Dat doen we door bij jou op kantoor te werken. Dat betekent: één vast contactpersoon met vaste afspraken én een nieuwe collega erbij. Hierdoor worden we onderdeel van het team en leren we je bedrijf écht goed kennen. Dit helpt ons om zichtbare vooruitgang te boeken. We houden niet van nattevingerwerk. Dus met onze simpele methode meten we twee keer per jaar hoeveel extra omzet je verdiend hebt door een sterke vindbaarheid.

“We werken het liefst bij jou op kantoor.
Zo leren we jou en je team echt kennen.”

Waarom MarketingKarwei?

Samen
ondernemen

Jouw succes is ons
succes, en andersom.

Denken
& doen

We denken goed na
en maken verschil door
daadkrachtig te werken.

Focus op
groei

We stimuleren elkaar
om het beste uit
onszelf en uit onze
klanten te halen.

We houden zaken verrassend simpel, omdat we weten dat dat ‘gewoon’ het beste werkt. We werken regelmatig bij jou op kantoor zodat het voor jou voelt als je ‘eigen’ marketingmedewerker. Als jouw nieuwe marketing collega zorgen we ervoor dat we toekomstige klanten vinden, boeien en binden aan jouw bedrijf.

Klanten omschrijven ons als gezond commercieel, doeners en ontzettend resultaatgericht. Dit geldt ook voor onze recruitment marketing aanpak. We bepalen sámen met de klant wat voor hen belangrijk is. Daar passen wij onze werkwijze op aan. Door goede doelen en bijpassende doelstellingen te stellen, houden wij samen met de klant een scherpe visie. Dit zorgt voor het beste resultaat!

Wij geloven in mensen die het lef hebben hun dromen na te jagen

Klanten die wij hebben geholpen met recruitment marketing

Kennis maken?

Voor jou is uiteindelijk maar één ding interessant: groeien als een speer. Met meer dan 20 marketeers hebben we alles in huis om dat voor elkaar te krijgen. Of het nu gaat om het genereren van meer leads, betere posities in Google, een ijzersterke strategie of grafische designs.

Interesse? We denken het liefst nu al met je mee. Maar laten we beginnen bij het begin: het maken van een afspraak. Liever geen fysieke afspraak, maar toch alvast met ons kennismaken? Dan ontmoeten we elkaar online!