customer lifetime value

Hoe je van klanten ambassadeurs maakt: Alles wat jij daarover moet weten

5 min
23-5-2023
Renée

Van klanten ambassadeurs maken is super belangrijk voor jouw bedrijf. Het creëren van dit soort klanten is niet alleen een effectieve marketingstrategie, maar kan ook leiden tot een verbetering van de klanttevredenheid en een hogere omzet. Na het lezen van deze blog weet jij wat klant ambassadeurs zijn, wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe jij ze voor jouw bedrijf kan creëren.

 

Wat zijn ambassadeurs?

Klant ambassadeurs zijn trouwe klanten die niet alleen tevreden zijn over de producten of diensten die ze bij jou hebben aangeschaft, maar ze zijn er ook tot toe bereid om jouw bedrijf actief aan te bevelen aan andere mensen. Door middel van mond-tot-mondreclame en andere vormen van positieve promotie, zoals op social media, kunnen klantambassadeurs bijdragen aan het opbouwen van de positieve reputatie van jouw bedrijf.

 

Welke voordelen biedt dit voor jouw bedrijf?

Van je klanten ambassadeurs maken kan verschillende voordelen bieden voor jouw bedrijf. Een van de voordelen van klantambassadeurs is dat je gratis promotie krijgt. Door het delen van hun positieve ervaringen, kunnen zij een groep potentiële klanten aantrekken die jij niet meer hoeft te zoeken. Daar heb je dus geen kosten aan! Een ander voordeel van dit soort trouwe klanten is de verhoogde klanttevredenheid. Klantambassadeurs zijn doorgaans al tevreden over jouw product of dienst en spreken nieuwe, potentiële klanten aan. Deze nieuwe potentiële klanten zijn vaak geneigd om te kopen en kunnen ook nieuwe klantambassadeurs worden.

 

Hoe kan ik mijn klanten omzetten in ambassadeurs?

Wil jij nu jouw huidige klanten omzetten in ambassadeurs? Hier zijn enkele tips waar je aan moet denken:

  • Optimaliseer je klantenservice

Een goede klantenservice is een van de belangrijkste dingen om klantambassadeurs te creëren. Wanneer klanten een positieve ervaring hebben gehad en tevreden zijn met de manier hoe jouw bedrijf met ze om zijn gegaan, zullen ze dit snel met andere in hun omgeving delen en aanmoedigen om er gebruik van te maken.

Voorbeeld van een geoptimaliseerde klantenservice

Coolblue is een goed voorbeeld van een bedrijf dat succesvol is in het verbeteren van de klantenservice. Hun huidige strategie heeft ervoor gezorgd dat hun omzet al enkele jaren verdubbelt. Dankzij het waarborgen van de kwaliteit van hun klantenservice, wist Coolblue hun klanten te veranderen tot trouwe ambassadeurs. Hoe ze dat voor elkaar kregen? Door in iedere stap van het verkoopproces de klant centraal te houden. Het uitgebreide aanbod aan productinformatie, de uitgebreide FAQ-databank, het 24/7 inzetten van chatbots en persoonlijke aandacht voor de klant, zorgen ervoor dat Coolblue een razendsnelle service heeft en dat de bestellingen steeds meer toe nemen.

 

 

  • Vraag om feedback

Door jouw klanten te vragen om feedback over hun ervaring met jouw bedrijf, krijg je beter inzicht in wat de klant goed vindt en op welke vlakken nog ruimte is voor verbetering. Met deze feedback kun jij je producten of diensten weer verbeteren of je klantenservice naar de wensen van jouw klanten inrichten.

  • Beloon loyaliteit

Het belonen van loyaliteit kan klanten aanmoedigen om ambassadeur te worden. Dit kan door middel van kortingen, exclusieve aanbiedingen, geschenken of andere voordelen. Laat in ieder geval je loyale klant weten dat jouw bedrijf hen waardeert en ook dat jij je best zult doen om ze te behouden.

  • Stimuleer delen op social media

Het stimuleren van de positieve ervaring op social media door loyale klanten kan een manier zijn om ‘gewone’ klanten om te zetten in ambassadeurs. Door speciale kortingen of exclusieve aanbiedingen te koppelen aan het delen, kun je het bereik van jouw bedrijf vergroten zonder daar al te veel geld aan uit te geven.

 

Meer weten over klant ambassadeurs of eens sparren over wat mogelijk is?

Wil jij klanten vinden, boeien en binden met jouw bedrijf? Bij MarketingKarwei snappen we dat je geen Coolblue bent en misschien ook niet het hetzelfde budget te besteden hebt. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om van jouw klanten trouwe ambassadeurs maken. Bij MarketingKarwei helpen we je graag!