Verkopen Amazon

WIL JIJ INTERNE EN EXTERNE GROEI BEREIKEN?

Sinds maart 2020 is Amazon.nl volledig beschikbaar in Nederland. Eindelijk is het voor bedrijven mogelijk om ook op de Nederlandse marketplace producten te verkopen. Amazon was natuurlijk al groot in Duitsland. In 2020 was het marktaandeel van Amazon daar 50%. Amazon doet het niet alleen in ons buurland goed: in elk Europees land waar Amazon de markt betrad, is het inmiddels marktleider. Amazon is in een rap tempo Europa aan het veroveren en sinds dit jaar is dus ook Nederland aan de beurt. Wil jij meeliften op de groei van Amazon? MarketingKarwei helpt je op weg met een stappenplan.

Verkopen op Amazon begint met een goede voorbereiding

Je kunt natuurlijk direct starten met verkopen via Amazon, maar MarketingKarwei adviseert je om éérst goed vooronderzoek te doen. Bedenk eerst welke producten je wilt gaan verkopen. Verkopen op Amazon is niet iets wat je snel tussendoor kunt doen. Om te bepalen welke producten je gaat verkopen op Amazon, kun je alvast de volgende vragen voor jezelf beantwoorden:

  • Hoe groot is de concurrentie op dit product?
  • Voor welke prijs bieden mijn concurrenten dit product al aan op Amazon?
  • Heb ik voldoende marge op mijn product om te gaan verkopen op Amazon?
  • Wat zijn mijn hardlopers?

Belangrijke vragen die je helpen bij het bepalen van het juiste assortiment op Amazon. Kom je er zelf niet uit of wil je hulp bij het in kaart brengen van kansen op Amazon? Neem dan contact met ons op.

"MarketingKarwei werkt 1 dag per week bij ons op kantoor. Dat werkt perfect!"

Projecten

Verkopen op Amazon: wie helpt mij?

Het team van MarketingKarwei bestaat uit online marketeers en echte Amazon experts. Onze Amazon experts helpen jou bij het verkopen via Amazon Nederland. Wij werken bij onze klanten op kantoor. Zo kunnen wij snel schakelen en blijven de lijntjes kort. We kunnen jou dan direct helpen met vragen én leren jouw bedrijf goed kennen. Kennis maken met het team van MarketingKarwei? Klik dan hieronder.

Verkopen Amazon team

Whitepaper: Amazon in Nederland

Download hier het Amazon Whitepaper en lees meer over de kansen en uitdagingen die Amazon bedrijven in Nederland biedt. Heb jij na het lezen van het whitepaper nog vragen of hulp nodig bij het opzetten van jouw Amazon account of shop? Neem dan contact met ons op.

Alles over Amazon

omnichannel strategie
3 min | 
23 jun 2022

Waarom een omnichannel strategie steeds belangrijker wordt voor groothandels

Een omnichannel strategie is voor groothandels tegenwoordig onmisbaar. Waarom en waar je op moet letten leggen wij je graag uit in deze blog.

meer grip op verkoopkansen
2 min | 
3 dec 2020

Meer grip op verkoopkansen voor groothandels, zonder dat dat veel tijd kost.

Inzicht in het salesproces en alle verkoopkansen zijn van groot belang voor ieder bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je hier inzicht in blijft houden?

verkopen via amazon
3 min | 
13 jul 2020

Jouw wederverkopers verkopen via Amazon voor stuntprijzen. Wat zijn de gevolgen en wat kun je hieraan doen?

Amazon, de grootste e-commerce speler ter wereld, kwam in maart 2020 naar Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?