videomarketing

11 REDENEN OM TE BEGINNEN MET VIDEOMARKETING

4 min
19-12-2018
Kim

Videomarketing was in 2018 al een belangrijk begrip, maar anno 2019 is dit helemaal niet meer weg te denken uit een effectief marketing aanvalsplan. Zie je ook altijd van die gave bedrijfsvideo’s voorbijkomen? Vraag je je weleens af of je hier misschien ook mee wilt beginnen? Ons antwoord is ja, wij raden je aan om te beginnen met videomarketing. Waarom? De kracht van video’s is veel groter dan van stilstaand beeld. Lees snel verder voor alle voordelen van videomarketing én tips om hiermee te beginnen.

Waarom is videomarketing zo belangrijk?

Misschien is het je al opgevallen maar het aantal video’s online stijgt enorm. Het is zelfs zo dat er al 12 keer meer video’s online gebruikt worden dan stilstaand beeld. Deze opmars heeft een oorzaak. Meer dan 84% van het internetverkeer draait namelijk om bewegend beeld. Ook de doelgroep van bewegend beeld breidt uit. Waar een aantal jaar geleden nog vooral de millenials graag video’s bekeken online, is het anno 2018 zo, dat alle doelgroepen veel gebruik maken van video. Ook de 55-plussers. Maar liefst 95% van de 55-plussers besteedt veel tijd aan het kijken van videocontent online.

Contentcreatie is voor bedrijven erg belangrijk om websitebezoekers binnen te halen. Maar de concurrentie online stijgt enorm. Dit geldt ook voor het aantal blogs dat geschreven wordt voor websites. Om je bedrijf te onderscheiden van je concurrenten wordt het belangrijk om het op een andere manier aan te pakken. Een manier die aansluit bij de wensen van de (potentiële) klant. En zeg nou zelf: lees jij liever een lap tekst of zie je die informatie liever terug in een video? Wij weten het antwoord wel.

Als je nog niet overtuigd bent hebben we nog een paar redenen voor je op een rijtje gezet:

 1. De waarde van een één minuut video staat gelijk aan 1,8 miljoen woorden.
 2. 65% van de mensen bekijkt méér dan 75% van de video.
 3. 55% van de mensen bekijkt élke dag minimaal één video online.
 4. 43% van de mensen wil dat bedrijven meer gebruik gaan maken van video.
 5. 66% van de mensen kijkt liever een video dan andere soorten content.
 6. Als je video gebruikt kan je tot wel 49% sneller groeien in omzet.
 7. Op sociale media worden video’s wel 12 keer meer gedeeld.
 8. 22% van de mensen klikt door naar de website na het bekijken van de video.
 9. YouTube heeft 33% van alle internetgebruikers als abonnee.
 10. 12% van de mensen koopt een product of een dienst uit de video.
 11. Een product wordt 2 keer zo snel gekocht wanneer consumenten een video erover hebben gezien.

Welk kanaal is het meest geschikt voor videomarketing?

Dat bepaal je zelf! Eigenlijk zijn alle kanalen geschikt voor het plaatsen van video’s. Denk hierbij aan LinkedIn, Facebook, YouTube en je website. YouTube is het allergrootste platform als het gaat om video’s. We raden je dan ook aan om een eigen YouTube kanaal aan te maken en hier al je video’s op te plaatsen. Dit doen wij bij MarketingKarwei ook, dat ziet er als volgt uit:

Niet alleen is het goed voor je vindbaarheid, maar YouTube is ook een handige basis voor het plaatsen van video’s op andere kanalen. Je kunt namelijk eenvoudig op LinkedIn, Facebook en je website bewegend beeld toevoegen vanuit YouTube. Ook voor je sociale media kanalen is videomarketing heel geschikt. Denk hierbij aan een gave bedrijfsvideo, het voorstellen van je personeel of het geven van informatie geven over een bepaald product.

Tips voor videomarketing

Ga je nu je hele marketing aanvalsplan omgooien? Niet nodig! Waar je het beste op kan letten wanneer je wil starten met het creëren van videocontent? Het is belangrijk om te beseffen dat het een aanvulling is op je huidige marketingactiviteiten. Het is niet nodig om je hele aanvalsplan om te gooien, maar zie het als extra content waarmee je omzet nog meer gaat stijgen. Wanneer je dan echt aan de slag gaat, let dan op de volgende dingen:

 • Wie is je doelgroep?
 • In welke fase van de buyer journey zit je doelgroep?
 • Hoe korter, hoe beter, tenzij je een informatieve uitleg maakt
 • Zorg voor een trigger in de eerste paar seconden, anders klikken mensen weg
 • Voor welk kanaal is de video bedoeld? (met een ‘d’)

MarketingKarwei helpt je met het creëren van gave video’s

Wij begrijpen heel goed dat je enthousiast bent geworden over videomarketing, maar wij begrijpen ook heel goed dat je niet weet waar je nu moet beginnen. Het maken van video’s is namelijk een vak apart. Gelukkig hebben wij dé oplossing. Wij helpen je maar al te graag met het maken en editen van gave video’s. Vervolgens helpen we ook met het plaatsen en vindbaar maken van deze beelden. Onze creatieveling Nannick heeft al veel van onze klanten blij gemaakt met gave video’s. Wil jij weten hoe zij dit doet? Neem dan contact met ons op!

Hoe kunnen we deze blog beter uitleggen dan in een video? Bekijk onderstaande video waarin we deze hele blog aan je uitleggen.