Samen het DNA van jouw bedrijf bepalen

Wat is jouw ultieme droom? Waarom bestaat jouw merk? Je kan pas ergens aan beginnen als je weet waar je heen wilt. Het starten van een routeplanner heeft ook geen zin wanneer je nog niet weet waar je naartoe wilt. Met onze marketing strategen bepalen we samen jouw echte identiteit en positionering op de markt. Hoe we dit doen?

In één tot twee brainstormsessies met een select deel van je bedrijf komen we samen tot een marketing strategie in de vorm van een Why How What. Het resultaat? Je merkstrategie op maximaal twee A4’tjes. Geen lange strategische plannen, want we houden dingen graag simpel. 

“Terug naar de kern: waarom doe je wat je doet? Het klinkt bijna onmogelijk, maar het is ons gelukt! Echt een aanrader om op deze manier de why van je organisatie scherp te stellen. Het zorgt voor teamgevoel en eenheid in het uitdragen van de boodschap van onze organisatie richting onze doelgroepen.”

– Famostar

WHY, HOW, WHAT: maak impact met strategie!

Heel veel ondernemers weten wat ze doen, maar weet jij waarom je doet wat je doet? Door dit helder op papier te zetten, helpt het je te winnen van concurrentie. Want denk maar eens na: waarom kom jij elke ochtend je bed uit om te gaan werken voor jouw bedrijf? Als strategisch marketingbureau weten we dat het antwoord op deze vraag de basis is voor de uitstraling van je organisatie en succesvolle marketing.  

Uiteindelijk is het doel concrete resultaten en meetbaar meer omzet. Dit gaan we bereiken door de marketing strategie van jouw organisatie in kaart te brengen. Dit klinkt misschien simpel, maar veel bedrijven slaan hier de plank volledig mis. Dit is hét kapstokje dat het verschil gaat maken. We vertalen daarna jouw strategie door naar alle digitale kanalen.  

De MarketingKarwei marketingmiddag

Voordat onze marketing strateeg start met het uitvoeren van de werkzaamheden bepalen we samen welke marketingactiviteiten jullie op willen pakken. Na het vaststellen van de merkstrategie organiseren we een MarketingMiddag. Dit is een sessie van een halve dag of avond waarin we samen tot minimaal 20 concrete en direct toepasbare ideeën komen voor de marketing van jouw bedrijf. In één middag maken we de marketingactielijst waar we vervolgens zeker een jaar mee voorruit kunnen. We brengen ook prioriteiten aan in deze lijst en gaan daarna meteen met de actiepunten aan de slag. 

marketing strategie 1

Samen achter het échte DNA van jouw bedrijf komen?

Alles over marketing strategie

storytelling bedrijven
4 min | 
25 aug 2020

Storytelling voor bedrijven: hoe schrijf je een inspirerend merkverhaal?

Waarom raakt een goed boek of een spannende film ons? In feite zijn alle producten door iedereen te maken, maar er is maar één Disney World.

Psychologie van kleur
3 min | 
20 mei 2020

De psychologie achter de invloed van kleuren op ons brein

Kleur is iets waar we dagelijks mee te maken hebben. Benieuwd hoe jij jouw doelgroep beïnvloedt door het gebruik van de juiste kleuren? Lees dan deze blog.

Marketing strategie - why how what
5 min | 
3 apr 2019

De kracht van een goede Why How What

Tijden zijn veranderd. Vroeger kon een bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie door middel van de 4 P’s, maar tegenwoordig gaat dat anders...